Потписан уговор о реализацији пројекта „Знање свима“

Потписан уговор о реализацији пројекта “Знање свима”

Пројекат “Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима” нашао се на листи пројеката које ће финансирати Европска унија и Аустријска агенција за развој, а у оквиру ИПА програма Европске уније “Социјално-економски развој Дунавске регије у Србији”. Подносилац пројекта је Стручна служба за реализацију Програма привредног развоја АП Војводине, у сарадњи са шест партнера – институција.

У Имплементационој јединици за ЕУ пројекте Аустријске амбасаде у Београду, менаџер пројекта Клаус Капер и директорка Стручне службе за реализацију Програма привредног развоја АП Војводине Дијана Бенка-Росић, потписали су уговор о финансирању пројекта.

Најважнија активност овог пројекта је успостављање система за учење на даљину (Дистанце Леарнинг Сyстем).  Систем за учење на даљину биће бесплатан и доступан незапосленим лицима. Омогућиће им да стекну знања и вештине неопходне на тржишту рада, а самим тим допринети њиховом лакшем запошљавању.

ЕУ и Аустријска агенција за развој донирале су 18,5 милиона евра за спровођење Дунавске стратегије, од чега 3,5 милиона евра представља бесповратну помоћ, односно Грант за пројекте општина и других учесника у развоју Подунавља. По расписаном јавном позиву, на листи 17 одабраних пројеката нашао се и пројекат „Знање свима“. Имплементација пројекта траје 18 месеци, а његова укупна вредност износи 310.063,90 евра.

Београд, 18. Јули 2013. године