Intenzivirano informisanje nezaposlenih o obukama u projektu „Znanje svima“

Pokrajinska služba za zapošljavanje u saradnji sa Stručnom službom za realizaciju Programa privrednog razvoja AP Vojvodine, započela je intenzivno informisanje nezaposlenih o besplatnim obukama u okviru projekta „Inovativni sistem za unapređenje znanja i veština – Znanje svima“. Informisanje se sprovodi kako bi se nezaposlena lica motivisala da se prijave na obuke kojima će upotpuniti svoje znanje, unaprediti veštine i steći iskustvo koje će im pomoći da budu konkurentniji na tržištu rada.

Organizovane su obuke za kuvare, pekare i poslastičare, za izradu rukotvorina i suvenira, za marketing, menadžment i poslovanje u turizmu, za preduzetništvo i inovacije, i obuke za engleski i nemački jezik. Nastava će se održavati  u Edukativnom centru za obuke u profesionalnim i radnim veštinama, Industrijska 3, u Novom Sadu. Projekat podrazumeva obuku 290 nezaposlenih lica u Edukativnom centru i 300 nezaposlenih lica koja će se obučiti koristeći sistem za učenje na daljinu.

Kako bi mogli da pohađaju obuku, nezaposleni treba da se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i da imaju završenu osnovnu ili srednju školu, u zavisnosti od vrste obuke za koju se prijavljuju. Obuka je besplatna, a za određeni broj polaznika iz udaljenih mesta obezbeđen je smeštaj i ishrana.

Novi Sad, 11. decembar  2013.

Подели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone