Pekari, poslastičari i kuvari započeli praktičan deo obuka u projektu „Znanje svima“

Pekari, poslastičari i kuvari započeli praktičan deo obuka u projektu „Znanje svima“Polaznici kurseva za pekare, poslastičare i kuvare danas su započeli s praktičnim delom obuka, organizovanih u projektu „Inovativni sistem za unapređenje znanja i veština – Znanje svima“. Nakon nekoliko nedelja teorijskih predavanja, od danas će veći deo vremena provoditi u kuhinji. Polaznici su, kako sami kažu, nestrpljivo čekali da zasuču rukave i s teorije pređu na praksu.

- Ja već imam sedam godina iskustva rada u pekari pa sam se sa profesorom koji drži obuke dogovorio da zajedno objašnjavamo polaznicima kako se radi – s osmehom objašnjava dvadesetčetvorogodišnji Feher Vencel iz Feketića.

On je nakon završene osnovne škole, upisao i srednju, no ubrzo se zaposlio, te odlučio da mu je rad preči od učenja. Sada, nekoliko godina kasnije, ima želju da stekne dodatno znanje i sertifikat, te su upravo to bili motivi zbog kojih se opredelio da pohađa tromesečne obuke u projektu „Znanje svima“. U Edukativnom centru boravi tokom radne nedelje, a za vikend odlazi kući u Feketić. Kako kaže, za sada je zadovoljan uslovima boravka u Edukativnom centru, kao i obukama.

Njegov nešto mlađi kolega, dvadesetjednogodišnji Vladimir Džudžar iz Đurđeva, završio je Srednju mašinsku školu, a kako je do posla teško doći, odlučio je da pohađa kurs za kuvara.

- Svi smo bili nesptrpljivi da krene prakični deo obuka i jako smo zadovoljni. Za sada se dobro snalazim u kuhinji, uveliko kuvamo i degustiramo ono što spremimo. Zadovoljan sam načinom na koji je projekat osmišljen – kaže Džudžar.

Polaznici će pohađati praktični deo obuka sve do završetka kursa, 13. juna, kada će polagati ispit i dobiti sertifikat o završenoj obuci.

Novi Sad, 10 april 2014.

Подели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone