Počelo snimanje obuka u projektu „Znanje svima“

Snimanje obuka u projektu „Inovativni sistem za unapređenje znanja i veština – Znanje svima“ počelo je protekle nedelje, a celokupan materijal biće postavljen na platformu za učenje na daljinu. Sistem za učenje na daljinu jedan je od očekivanih i ključnih ciljeva projekta „Znanje svima“, a trebalo bi da bude aktiviran ove jeseni.

U tekućem, prvom, delu projekta, predviđeno je da 290 nezaposlenih osoba pohađa obuke u Edukativnom centru, koje će biti snimane, a nakon toga će audio-vizuelni materijal i priručnici za obuke biti postavljeni na platformu za učenje na daljinu. U drugom delu projekta, obuke će preko platforme pohađati još 300 nezaposlenih, kao i zaposleni i predstavnici iz 30 preduzeća i organizacija koje se bave turizmom.

Nakon završetka projekta, sistem za učenje na daljinu ostaće dostupan na internet stranici „Znanje svima“ kako bi nadalje nezaposleni mogli besplatno da ga koriste i time povećaju šanse za zaposlenje. Takođe, priručnici će biti prevedeni, a audio-vizuelni materijal biće titlovan na šest jezika nacionalnih manjina u Vojvodini.

Uz pomoć ovog sistema, nezaposleni će biti u prilici da steknu znanja i veštine besplatno, iz svojih kuća, u vreme koje im odgovara. Nakon prijave na internet stranici projekta „Znanje svima“ moći će da prate predavanja iz oblasti koju su izabrali, odnosno da pristupe sveobuhvatnim materijalima, priručnicima i video zapisima sa teorijskih i praktičnih delova obuka. Na kraju obuke, biće im omogućeno da polažu test u Edukativnom centru za obuke u profesionalnim i radnim veštinama, te steknu sertifikat o završenoj obuci.

Novi Sad, 16 april 2014.

Подели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone