Најчешће постављена питања

Који програми обуке се реализују у оквиру Пројекта „Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима?

У оквиру Пројекта „Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима“ реализују се нови програми обука који су усмерени на усклађивање знања и вештина са потребама тржишта рада у следећим областима:

  • припреме хране (пекари, посластичари и кувари),
  • израда сувенира и рукотворина,
  • маркетинга, менаџмента и пословања у туризму,
  • предузетништва и иновација,
  • енглеског и немачког језика

Ко има право да похађа бесплатне обуке у оквиру Пројекта „Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима?

Право на бесплатне обуке у оквиру Пројекта „Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима“ имају сва незапослена лица са територије АП Војводине која се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање и имају завршену основну или средњу школу, у зависности од врсте обуке за коју се пријављују. За одређени број полазника из удаљених места обезбеђен је смештај и исхрана.

У које време ће се одржавати обуке у оквиру Пројекта „Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима“ и где?

Сви полазници обука су лично, телефонски и путем мејла, информисани о почетку циклуса обуке и унапред утврђеном распореду. Све обуке ће се одржавати у Едукативном центру за обуке у професионалним и радним вештинама, Индустријска 3, у Новом Саду.

Када и где ће бити додела сертификата за лица која су завршила неку од обука у оквиру Пројекта „Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима“?

Лицима која су завршила обуку у оквиру Пројекта „Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима“ су по завршетку сваког циклуса обуке додељени сертификати у просторијама Едукативног центра а они који нису могли да се одазову додели, сертификат су касније могли да преузму у просторијама Службе за реализацију програма развоја АПВ. О термину доделе сертификата сва лица су обавештена лично, телефонски и путем мејла.

Шта је систем за учење на даљину?

Учење на даљину је савремена метода која омогућава учење свим људима, без обзира на године и место на ком се налазе, јер се оно може остварити с било ког места у било које време, потребно је само имати интернет конекцију. Идеална је метода за особе које желе да уче, а нису у могућности да физички присуствују настави, као и за оне који желе слободу у избору термина за учење. Поред овога, погодна је и јер не укључује трошкове путовања и смештаја.

Ко може да користи систем за учење на даљину?

Систем за учење на даљину могу да користе сва незапослена лица са територије АП Војводине која се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање, без обзира на пол, године, ниво образовања и место боравка.

Како заинтересована незапослена лица могу да се пријаве на систем за учење на даљину?

Пратећи неколико једноставних корака, могу да се региструју на сајту www.znanjesvima.rs и тако користе систем за учење на даљину, који обухвата снимке обука и приручнике у елекронској форми.

Где се полаже завршни тест након одслушаних он лине предавања?

На крају савладане обуке путем интернета, полазници обуке на даљину имају могућност да се пријаве за полагање писменог и/или усменог испита у зависности од обуке – као услов за добијање сертификата у Едукативном центру за обуке у радним и професионалним вештинама, Нови Сад, Индустријска 3.

Шта обухвата обука за куваре у оквиру система учења на даљину?

Циљ обуке је да вам пружи основна знања и вештине из области кулинарства, неопходна за обављање послова припремања и сервирања једноставних јела војвођанске кухиње.
Обука на даљину се одвија у 30 наставних јединица које поред снимљеног материјала практичних обука садрже рецепте и теоријски део као и тестове за провежбавање стеченог знања.

Након савладаног градива путем интернта, полазници обуке полажу теоријски тест у Едукативном центру, како би могли приступити практичном делу обуке која се одржава у просторијама Едукативног центра. За полазнике који нису из Новог Сада обезбеђен је смештај.

Шта обухвата обука за пекаре у оквиру система учења на даљину?

Циљ обуке је оспособљавање полазника за израду пекарских производа и стицање основних знања и вештина неопходних за израду пекарских производа. Научићете вештине мешења, обраде квасних теста и печења.
Обука на даљину се одвија у 30 наставних јединица које поред снимљеног материјала практичних обука, садрже рецепте и теоријски део, као и тестове за провежбавање стеченог знања.

Након савладаног градива путем интернта, полазници обуке полажу теоријски тест у Едукативном центру, како би могли приступити практичном делу обуке која се одржава у просторијама Едукативног центра. За полазнике који нису из Новог Сада обезбеђен је смештај.

Шта обухвата обука за посластичаре у оквиру система учења на даљину?

Циљ обуке је оспособљавање полазника за израду, декорисање и сервирање посластичарских производа уз израду неопходних калкулација материјала.
Обука на даљину се одвија у 30 наставних јединица које поред снимљеног материјала практичних обука, садрже рецепте и теоријски део, као и тестове за провежбавање стеченог знања.

Након савладаног градива путем интернта, полазници обуке полажу теоријски тест у Едукативном центру, како би могли приступити практичном делу обуке која се одржава у просторијама Едукативног центра. За полазнике који нису из Новог Сада обезбеђен је смештај.

Шта обухвата обука за маркетинг, менаџмент и пословање у туризму у оквиру система учења на даљину?

Циљ обуке је да Вам пружи основна знања из пословања предузећа у туризму у циљу Вашег оспособљавања за обављање различитих пословних активности у предузећима туристичке привреде. Такође ћете добити основна знања из области маркетинга у туризму и принципа одрживог развоја.

Обука на даљину се одвија у 10 наставних јединица које поред снимљеног материјала, садрже и теоријски део, презентације, као и тестове за провежбавање стеченог знања.

Шта обухвата обука за предузетништво и иновације у оквиру система учења на даљину?

Циљ обуке је да препознате да ли имате предузетнички потенцијал и да ли сте спремни за предузетништво, да препознате идеје које Вам се нуде и претворите их у пословну прилику. Научићете да саставите бизнис план, да продају и маркетинг савладате као вештину, а упознаћете се и са привредним правом.

Обука на даљину се одвија у 8 наставних јединица које поред снимљеног материјала, садрже и теоријски део, презентације, као и тестове за провежбавање стеченог знања.

Шта обухвата обука за израду сувенира и рукотворина у оквиру система учења на даљину?

Циљ обуке је да Вам пружи основна знања потребна за израду уникатних предмета како би афирмисали сопствену креативност и утицали на самозапошљавање и економско оснаживање. Научићете да аранжирате цвеће, израђујете слике од сламе, правите сапуне и свеће, сликате на бундеви, свили и стаклу, да правите декоративне предмете од старе хартије као и медењаке и лицидерска срца.

Обука на даљину се одвија у 30 наставних јединица које поред снимљеног материјала, садрже и теоријски део, као и тестове за провежбавање стеченог знања.

Шта обухвата обука за енглески језик у оквиру система учења на даљину?

За похађање ове обуке неопходно је предзнање енглеског језика почетног нивоа.
Циљ обуке је могућност за стицање додатних знања енглеског језика и употреба језичких структура, граматике, лексике и вокабулара са акцентом на туризму.
Обука на даљину се одвија у 15 наставних јединица које поред снимљеног материјала, садрже и презентације, граматику, речник непознатих речи, као и тестове за провежбавање стеченог знања.

На крају савладане обуке на даљину, имате могућност да се пријавите за полагање писменог и усменог испита – ниво А1 и Б1, као услов за добијање сертификата у Едукативном центру за обуке у радним и професионалним вештинама, Нови Сад, Индустријска 3.

Шта обухвата обука за немачки језик у оквиру система учења на даљину?

За похађање ове обуке неопходно је предзнање немачког језика почетног нивоа.
Циљ обуке је могућност за стицање додатних знања немачког језика и употреба језичких структура, граматике, лексике и вокабулара са акцентом на туризму.
Обука на даљину се одвија у 15 наставних јединица које поред снимљеног материјала, садрже и презентације, граматику, речник непознатих речи, као и тестове за провежбавање стеченог знања.

На крају савладане обуке, имате могућност да се пријавите за полагање писменог и усменог испита – ниво А1.1 и А1.2, као услов за добијање сертификата у Едукативном центру за обуке у радним и професионалним вештинама, Нови Сад, Индустријска 3.

Уколико имате додатних питања на које одговор нисте пронашли овде, пошаљите нам упит путем формулара који се налази испод, или нам пошаљите е-маил.

Постави питање

Imate pitanje? cir
Sending
Подели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone