Zavod za ravnopravnost polova pozvao udruženja žena da učestvuju u obukama

Pokrajinski Zavod za ravnopravnost polova, u saradnji sa Stručnom službom za realizaciju Programa privrednog razvoja AP Vojvodine, uputio je pismo udruženjima žena u Vojvodini u kom se navode informacije o obukama u projektu „Inovativni sistem za unapređenje znanja i veština  – Znanje svima“. Pored ovoga, pokrajinski zavod pozvao je članice udruženja da pomognu u promovisanju projekta i animiranju nezaposlenih iz svojih okruženja kako bi učestvovali u obukama.

Organizovane su obuke za kuvare, pekare i poslastičare, za izradu rukotvorina i suvenira, za marketing, menadžment i poslovanje u turizmu, za preduzetništvo i inovacije, kao i obuke za engleski i nemački jezik. Teorijski i praktični deo nastave održavaće se u Edukativnom centru za obuke u profesionalnim i radnim veštinama, Industrijska 3, u Novom Sadu. Projekat podrazumeva obuke u Edukativnom centru za 290 nezaposlenih lica i obuke kroz sistem za učenje na daljinu za 300 nezaposlenih lica.

Kako bi mogli da pohađaju obuku, nezaposleni treba da se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i da imaju završenu osnovnu ili srednju školu, u zavisnosti od vrste obuke za koju se prijavljuju. Obuka je besplatna, a za određeni broj polaznika iz udaljenih mesta obezbeđen je smeštaj i ishrana.

U projektu „Inovativni sistem za unapređenje znanja i veština – Znanje svima“ učestvuju tri udruženja žena sa teritorije Vojvodine – „Vrdničanka“ iz Vrdnika, „Kolevka Bačke“ iz Bača i „Slovenka“ iz Gložana.

21. novembar 2013.

Подели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone