Завод за равноправност полова позвао удружења жена да учествују у обукама

Покрајински Завод за равноправност полова, у сарадњи са Стручном службом за реализацију Програма привредног развоја АП Војводине, упутио је писмо удружењима жена у Војводини у ком се наводе информације о обукама у пројекту „Иновативни систем за унапређење знања и вештина  – Знање свима“. Поред овога, покрајински завод позвао је чланице удружења да помогну у промовисању пројекта и анимирању незапослених из својих окружења како би учествовали у обукама.

Организоване су обуке за куваре, пекаре и посластичаре, за израду рукотворина и сувенира, за маркетинг, менаџмент и пословање у туризму, за предузетништво и иновације, као и обуке за енглески и немачки језик. Теоријски и практични део наставе одржаваће се у Едукативном центру за обуке у професионалним и радним вештинама, Индустријска 3, у Новом Саду. Пројекат подразумева обуке у Едукативном центру за 290 незапослених лица и обуке кроз систем за учење на даљину за 300 незапослених лица.

Како би могли да похађају обуку, незапослени треба да се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање и да имају завршену основну или средњу школу, у зависности од врсте обуке за коју се пријављују. Обука је бесплатна, а за одређени број полазника из удаљених места обезбеђен је смештај и исхрана.

У пројекту „Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима“ учествују три удружења жена са територије Војводине – „Врдничанка“ из Врдника, „Колевка Бачке“ из Бача и „Словенка“ из Гложана.

21. новембар 2013.