Uručena peciva i poslastice napravljene na obukama u projektu „Znanje svima“

Uručena peciva i poslastice napravljene na obukama u projektu „Znanje svima“Predstavnice Stručne službe za realizaciju programa privrednog razvoja AP Vojvodine posetile su ustanove socijalne zaštite i štićenicima ovih ustanova poklonile proizvode koje su napravili polaznici obuka za pekare i poslastičare u projektu „Inovativni sistem za unapređenje znanja i veština – Znanje svima“.

Direktorka Stručne službe Dijana Benka – Rosić i savetnica za pravne poslove Branka Čorlija posetile su Dečije selo „Dr Milorad Pavlović“ u Sremskoj Kamenici, Dom za penzionere i starija lica na Limanu i Novom naselju, Prihvatilište sa prihvatnom stanicom za beskućnike na Bulevaru kralja Petra, Dom za penzionere Uručena peciva i poslastice napravljene na obukama u projektu „Znanje svima“i starija lica u Futogu kao i Prihvatilište s prihvatnom stanicom u Futogu.

One su, ovom prilikom, zaposlenima i štićenicima ovih ustanova uručile slana i slatka peciva i kolače koje su napravili polaznici obuka koje se održavaju u Edukativnom centru za obuke u profesionalnim i radnim veštinama.

Obuke se realizuju sa ciljem da se nezaposleni iz Vojvodine prekvalifikuju u deficitarna zanimanja i tako brže i lakše nađu posao. Pored obuka za kuvare, pekare i poslastičare, projekat „Znanje svima“ Uručena peciva i poslastice napravljene na obukama u projektu „Znanje svima“obuhvata i obuke za izradu suvenira i rukotvorina, obuke za marketing, menadžment i poslovanje u turizmu, obuke za preduzetništvo i inovacije i obuke iz engleskog i nemačkog jezika.

Nosilac projekta „Znanje svima“ je Stručna služba za realizaciju Programa privrednog razvoja AP Vojvodine, a finansijski su ga podržale Evropska unija i Austrijska agencija za razvoj.

Partnerske ustanove i organizacije koje učestvuju u realizaciji projekta su Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Uručena peciva i poslastice napravljene na obukama u projektu „Znanje svima“Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama, pokrajinski Zavod za ravnopravnost polova i udruženja žena „Vrdničanka“ iz Vrdnika, „Kolevka Bačke“ iz Bača i „Slovenka“ iz Gložana.

 

Подели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone