Уручена пецива и посластице направљене на обукама у пројекту „Знање свима“

Уручена пецива и посластице направљене на обукама у пројекту „Знање свима“Представнице Стручне службе за реализацију програма привредног развоја АП Војводине посетиле су установе социјалне заштите и штићеницима ових установа поклониле производе које су направили полазници обука за пекаре и посластичаре у пројекту „Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима“.

Директорка Стручне службе Дијана Бенка – Росић и саветница за правне послове Бранка Чорлија посетиле су Дечије село „Др Милорад Павловић“ у Сремској Каменици, Дом за пензионере Уручена пецива и посластице направљене на обукама у пројекту „Знање свима“и старија лица на Лиману и Новом насељу, Прихватилиште са прихватном станицом за бескућнике на Булевару краља Петра, Дом за пензионере и старија лица у Футогу као и Прихватилиште с прихватном станицом у Футогу.

Оне су, овом приликом, запосленима и штићеницима ових установа уручиле слана и слатка пецива и колаче које су направили полазници обука које се одржавају у Едукативном центру за обуке у професионалним и радним вештинама.

Обуке се реализују са циљем да се незапослени из Војводине преквалификују у дефицитарна занимања и тако брже и лакше нађу посао. Поред обука за куваре, пекаре и посластичаре, пројекат „Знање свима“ Уручена пецива и посластице направљене на обукама у пројекту „Знање свима“обухвата и обуке за израду сувенира и рукотворина, обуке за маркетинг, менаџмент и пословање у туризму, обуке за предузетништво и иновације и обуке из енглеског и немачког језика.

Носилац пројекта „Знање свима“ је Стручна служба за реализацију Програма привредног развоја АП Војводине, а финансијски су га подржале Европска унија и Аустријска агенција за развој.

Партнерске установе и организације које учествују у реализацији пројекта су Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова, Уручена пецива и посластице направљене на обукама у пројекту „Знање свима“Едукативни центар за обуке у професионалним и радним вештинама, покрајински Завод за равноправност полова и удружења жена „Врдничанка“ из Врдника, „Колевка Бачке“ из Бача и „Словенка“ из Гложана.