Obuke projekta „Znanje svima“ predstavljene nezaposlenima na Sajmu zapošljavanja

Projekat „Znanje svima“ predstavljen nezaposlenima na Sajmu zapošljavanjaProjekat „Inovativni sistem za unapređenje znanja i veština – Znanje svima“ predstavljen je na četrnaestom Sajmu zapošljavanja koji je danas održan u zapadnom holu Spensa. Sajam zapošljavanja organizuje novosadska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u saradnji sa Gradom Novim Sadom, u cilju upoznavanja poslodavaca sa dostupnom radnom snagom kao i nezaposlenih sa slobodnim radnim mestima na teritoriji Vojvodine. Ova manifestacija prilika je da poslodavci i nezaposleni u direktnom kontaktu razgovaraju o mogućnostima zapošljavanja.

Posetioci Sajma zapošljavanja danas su imali mogućnost da se informišu o projektu “Znanje svima”, o mogućnostima prekvalifikacije i doškolovavanja kroz obuke koje su organizovane u projektu, kao i o načinima prijavljivanja i uslugama Nacionalne službe za zapošljavanje, koja je posrednik u odabiru polaznika.

Projekat „Znanje svima“ predstavljen nezaposlenima na Sajmu zapošljavanjaUčešće na sajmu, ovog puta, potvrdilo je 55 poslodavaca koji su prijavili 414 slobodnih radnih mesta. Nezaposleni su mogli da biraju poslove u ekonomskoj, komercijalnoj, trgovačkoj, pravnoj, turističkoj, ugostiteljskoj, mašinskoj, elektrotehničkoj, građevinskoj, saobraćajnoj, tehnološkoj, tekstilnoj, grafičkoj, prehrambenoj, poljoprivrednoj i medicinskoj struci.

Takođe, priliku da pronađu posao imali su i informatičari, sanitarno – ekološki inženjeri, hidrogeolozi sa licencom, defektolozi, psiholozi, menadžeri, poslovni sekretari, administrativni radnici, vodoinstalateri, moleri, bravari – zavarivači, stolari, pekari, frizeri, higijeničari i pomoćni radnici u proizvodnji.

Novi Sad, 9. oktobar 2014.

Подели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone