Обуке пројекта „Знање свима“ представљене незапосленима на Сајму запошљавања

Пројекат „Знање свима“ представљен незапосленима на Сајму запошљавањаПројекат „Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима“ представљен је на четрнаестом Сајму запошљавања који је данас одржан у западном холу Спенса. Сајам запошљавања организује новосадска филијала Националне службе за запошљавање у сарадњи са Градом Новим Садом, у циљу упознавања послодаваца са доступном радном снагом као и незапослених са слободним радним местима на територији Војводине. Ова манифестација прилика је да послодавци и незапослени у директном контакту разговарају о могућностима запошљавања.

Посетиоци Сајма запошљавања данас су имали могућност да се информишу о пројекту “Знање свима”, о могућностима преквалификације и дошколовавања кроз обуке које су организоване у пројекту, као и о начинима пријављивања и услугама Националне службе за запошљавање, која је посредник у одабиру полазника.

Projekat „Znanje svima“ predstavljen nezaposlenima na Sajmu zapošljavanjaУчешће на сајму, овог пута, потврдило је 55 послодаваца који су пријавили 414 слободних радних места. Незапослени су могли да бирају послове у економској, комерцијалној, трговачкој, правној, туристичкој, угоститељској, машинској, електротехничкој, грађевинској, саобраћајној, технолошкој, текстилној, графичкој, прехрамбеној, пољопривредној и медицинској струци.

Такође, прилику да пронађу посао имали су и информатичари, санитарно – еколошки инжењери, хидрогеолози са лиценцом, дефектолози, психолози, менаџери, пословни секретари, административни радници, водоинсталатери, молери, бравари – заваривачи, столари, пекари, фризери, хигијеничари и помоћни радници у производњи.

Нови Сад, 9. октобар 2014.