Poseta Edukativnim centrima u Austriji

Посета Едукативним центрима у АустријиStudijska poseta koja je realizovana od 08.12.2015. do 11.12.2015. godine u Austriji, bila je prilika za razmenu iskustva sa predstavnicima austrijskih institucija u sprovođenju mera koje imaju za cilj stvaranje novih mogućnosti za zapošljavanje.

Direktorka Službe za realizaciju programa razvoja AP Vojvodine, Dijana Benka Rosić, direktor Edukativnog centra za obuke u profesionalnim i radnim veštinama, Budislav Medurić i Nebojša Kukić, direktor Pokrajinske službe za zapošljavanje, posetili su lokalnu službu za zapošljavanje u Beču, kao i austrijske centre za obuke nezaposlenih lica Ausbildungscentrum (ABZ) Wiener Neustadt, Best in training-BIT Graz i  Centar za obuke-Schulungszentrum (SZF) Fohnsdorf.

Посета Едукативним центрима у АустријиTom prilikom su prezentovane zakonske regulative u oblasti obrazovanja u Austriji kao i unutrašnja organizacija i način rada trening centara u Austriji.

Sagledane su mogućnosti zajedničke saradnje na budućim projektima, a pogotovo partnerstvo u apliciranju na projektima EU vezanim za obrazovanje odraslih.

11.12.2015.

Подели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone