Посета Едукативним центрима у Аустрији

Посета Едукативним центрима у АустријиСтудијска посета која је реализована од 08.12.2015. до 11.12.2015. године у Аустрији, била је прилика за размену искуства са представницима аустријских институција у спровођењу мера које имају за циљ стварање нових могућности за запошљавање.

Директорка Службе за реализацију програма развоја АП Војводине, Дијана Бенка Росић, директор Едукативног центра за обуке у професионалним и радним вештинама, Будислав Медурић и Небојша Кукић, директор Покрајинске службе за запошљавање, посетили су локалну службу за запошљавање у Бечу, као и аустријске центре за обуке незапослених лица Ausbildungscentrum (ABZ) Wiener Neustadt, Best in training-BIT Graz i Центар за обуке-Schulungszentrum (SZF) Fohnsdorf.

Посета Едукативним центрима у АустријиТом приликом су презентоване законске регулативе у области образовања у Аустрији као и унутрашња организација и начин рада тренинг центара у Аустрији.

Сагледане су могућности заједничке сарадње на будућим пројектима, а поготово партнерство у аплицирању на пројектима ЕУ везаним за образовање одраслих.

11.12.2015.