Potpisan ugovor o realizaciji projekta „Znanje svima“

Potpisan ugovor o realizaciji projekta “Znanje svima”

Projekat “Inovativni sistem za unapređenje znanja i veština – Znanje svima” našao se na listi projekata koje će finansirati Evropska unija i Austrijska agencija za razvoj, a u okviru IPA programa Evropske unije “Socijalno-ekonomski razvoj Dunavske regije u Srbiji”. Podnosilac projekta je Stručna služba za realizaciju Programa privrednog razvoja AP Vojvodine, u saradnji sa šest partnera – institucija.

U Implementacionoj jedinici za EU projekte Austrijske ambasade u Beogradu, menadžer projekta Klaus Kaper i direktorka Stručne službe za realizaciju Programa privrednog razvoja AP Vojvodine Dijana Benka-Rosić, potpisali su ugovor o finansiranju projekta.

Najvažnija aktivnost ovog projekta je uspostavljanje sistema za učenje na daljinu (Distance Learning System).  Sistem za učenje na daljinu biće besplatan i dostupan nezaposlenim licima. Omogućiće im da steknu znanja i veštine neophodne na tržištu rada, a samim tim doprineti njihovom lakšem zapošljavanju.

EU i Austrijska agencija za razvoj donirale su 18,5 miliona evra za sprovođenje Dunavske strategije, od čega 3,5 miliona evra predstavlja bespovratnu pomoć, odnosno Grant za projekte opština i drugih učesnika u razvoju Podunavlja. Po raspisanom javnom pozivu, na listi 17 odabranih projekata našao se i projekat „Znanje svima“. Implementacija projekta traje 18 meseci, a njegova ukupna vrednost iznosi 310.063,90 evra.

Beograd, 18. Juli 2013. godine