Održan prvi sastanak partnera na projektu “Inovativni sistem za unapređenje znanja i veština – Znanje svima“

Održan prvi sastanak partnera na projektu “Inovativni sistem za unapređenje znanja i veština – Znanje svima“Prvi sastanak partnera na projektu “Inovativni sistem za unapređenje znanja i veština – Znanje svima“ održan je 24. oktobra u prostorijama Stručne službe za realizaciju Programa privrednog razvoja AP Vojvodine.  Sastanku su prisustvovali direktorka Stručne službe Dijana Benka-Rosić, direktor Edukativnog centra za obuke u profesionalnim i radnim veštinama Budislav Medurić, direktorka pokrajinskog Zavoda za ravnopravnost polova Vesna Šijački, pomoćnica pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova  Mirjana Mundžić-Krnčević, predsednica Udruženja žena „Slovenka“ iz Gložana Vjera Miškovicova, predstavnica Udruženja žena „Kolevka Bačke“ iz Bača Merima Keserović i predsednica Udruženja žena „Vrdničanka“ iz Vrdnika Ljubica Mehandžić.

Prisutni su se upoznali sa projektnim aktivnostima, finansijskim menadžmentom i aktivnostima u vezi sa promocijom projekta, nakon čega je usvojen predlog Akcionog plana za realizaciju projekta. Dogovoreno je da predstavnici i predstavnice partnerskih institucija i udruženja budu članovi Upravnog odbora  projekta.

Održan prvi sastanak partnera na projektu “Inovativni sistem za unapređenje znanja i veština – Znanje svima“

U okviru projekta „Znanje svima“ biće organizovane besplatne obuke za kuvare, pekare i poslastičare, za izradu rukotvorina i suvenira, za marketing, menadžment i poslovanje u turizmu, za preduzetništvo i inovacije, te obuke za engleski i nemački jezik. Obuke su namenjene nezaposlenim licima u Vojvodini, koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, a održavaće se u Edukativnom centru za obuke u profesionalnim i radnim veštinama u Novom Sadu. Predviđeno je da u obukama učestvuje 590 nezaposlenih osoba, od kojih će se 290 obučavati u  Edukativnom centru, a 300 osoba će proći kroz obuku korišćenjem sistema za učenje na daljinu.

Najznačajniji rezultat projekta biće razvoj platforme za učenje na daljinu, koja će besplatno biti dostupna svim nezaposlenim licima i nakon završetka projekta. Svi koji budu pohađali obuku na daljinu moći će da polažu test u Edukativnom centru i steknu sertifikat o završenoj obuci. Nakon završetka projekta, sistem za učenje na daljinu ostaće besplatan i dostupan nezaposlenima koji žele da se doškoluju ili prekvalifikuju.

Novi Sad, 24. oktobar 2013. godine

Подели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone