Одржан први састанак партнера на пројекту “Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима“

Одржан први састанак партнера на пројекту “Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима“Први састанак партнера на пројекту “Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима“ одржан је 24. октобра у просторијама Стручне службе за реализацију Програма привредног развоја АП Војводине.  Састанку су присуствовали директорка Стручне службе Дијана Бенка-Росић, директор Едукативног центра за обуке у професионалним и радним вештинама Будислав Медурић, директорка покрајинског Завода за равноправност полова Весна Шијачки, помоћница покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова  Мирјана Мунџић-Крнчевић, председница Удружења жена „Словенка“ из Гложана Вјера Мишковицова, представница Удружења жена „Колевка Бачке“ из Бача Мерима Кесеровић и председница Удружења жена „Врдничанка“ из Врдника Љубица Механџић.

Присутни су се упознали са пројектним активностима, финансијским менаџментом и активностима у вези са промоцијом пројекта, након чега је усвојен предлог Акционог плана за реализацију пројекта. Договорено је да представници и представнице партнерских институција и удружења буду чланови Управног одбора  пројекта.

Одржан први састанак партнера на пројекту “Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима“

У оквиру пројекта „Знање свима“ биће организоване бесплатне обуке за куваре, пекаре и посластичаре, за израду рукотворина и сувенира, за маркетинг, менаџмент и пословање у туризму, за предузетништво и иновације, те обуке за енглески и немачки језик. Обуке су намењене незапосленим лицима у Војводини, која се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање, а одржаваће се у Едукативном центру за обуке у професионалним и радним вештинама у Новом Саду. Предвиђено је да у обукама учествује 590 незапослених особа, од којих ће се 290 обучавати у  Едукативном центру, а 300 особа ће проћи кроз обуку коришћењем система за учење на даљину.

Најзначајнији резултат пројекта биће развој платформе за учење на даљину, која ће бесплатно бити доступна свим незапосленим лицима и након завршетка пројекта. Сви који буду похађали обуку на даљину моћи ће да полажу тест у Едукативном центру и стекну сертификат о завршеној обуци. Након завршетка пројекта, систем за учење на даљину остаће бесплатан и доступан незапосленима који желе да се дошколују или преквалификују.

Нови Сад, 24. октобар 2013.