Polaznici obuka u poseti Novosadskom sajmu

Polaznici obuka u poseti Novosadskom sajmuPolaznici obuka za pekare, kuvare i poslastičare, koje su organizovane u projektu “Znanje svima”, posetili su 81. međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu – vodeći sajam iz oblasti agrobiznisa na prostoru Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope.

Predavač u obukama za poslastičare Lehel Drobnik, koji je vodio grupu polaznika, kaže da je ovo bila dobra prilika da se oni upoznaju sa celim proizvodnim procesom uzgoja namirnica, kako biljnog tako i životinjskog porekla.

- Videli su kako teče proces rasta biljke, od semena do ploda i kako se plod koristi u ishrani, a isto to mogli su da Polaznici obuka u poseti Novosadskom sajmuvide i kada se radi o naminicama životinjskog porekla. Odlučili smo da posetimo sajam zbog ugostiteljskog i industrijskog aspekta, tako da smo se zadržali na mnogobrojnim štandovima, od onih na kojima su prezentovane organski uzgojene naminice do onih na kojima su pokazane različite tehnologije pripreme hrane – objašnjava Drobnik.

On dodaje da među polaznicima ima onih kojima je Poljoprivredni sajam dobro poznata manifestacija jer dolaze iz ruralnih sredina, pa su na štandovima mogli da sretnu poznata licia iz svojih mesta, a neki od njih su prvi put posetili ovu međunarodno priznatu sajamsku Polaznici obuka u poseti Novosadskom sajmumanifestaciju.

- Polaznici obuka za poslastičare i pekare u aprilu su posetili Sajam gastronomije, koji je takođe organizovan na Novosadskom sajmu i to je bila prilika da više nauče o hrani, o različitim načinima dekoracije, o nekim hemijskim tehnikama poput pravljenja mehurića ili dimova. S druge strane, ovoga puta imali smo priliku da vidimo inovacije poput sprave za pravljenje četvrtastih palačinki ili pakerice – mašine koje pakuju hranu za poneti – kaže Drobnik.

Novi Sad, 22. maj 2014.

Подели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone