Полазници обука у посети Новосадском сајму

Полазници обука у посети Новосадском сајмуПолазници обука за пекаре, куваре и посластичаре, које су организоване у пројекту “Знање свима”, посетили су 81. међународни пољопривредни сајам у Новом Саду – водећи сајам из области агробизниса на простору Западног Балкана и Југоисточне Европе.

Предавач у обукама за посластичаре Лехел Дробник, који је водио групу полазника, каже да је ово била добра прилика да се они упознају са целим производним процесом узгоја намирница, како биљног тако и животињског порекла.

– Видели су како тече процес раста биљке, од семена до плода и како се плод користи у исхрани, а исто то могли су да Полазници обука у посети Новосадском сајмувиде и када се ради о наминицама животињског порекла. Одлучили смо да посетимо сајам због угоститељског и индустријског аспекта, тако да смо се задржали на многобројним штандовима, од оних на којима су презентоване органски узгојене наминице до оних на којима су показане различите технологије припреме хране – објашњава Дробник.

Он додаје да међу полазницима има оних којима је Пољопривредни сајам добро позната манифестација јер долазе из руралних средина, па су на штандовима могли да сретну позната лициа из својих места, а неки од њих су први пут посетили ову међународно признату сајамску Полазници обука у посети Новосадском сајмуманифестацију.

– Полазници обука за посластичаре и пекаре у априлу су посетили Сајам гастрономије, који је такође организован на Новосадском сајму и то је била прилика да више науче о храни, о различитим начинима декорације, о неким хемијским техникама попут прављења мехурића или димова. С друге стране, овога пута имали смо прилику да видимо иновације попут справе за прављење четвртастих палачинки или пакерице – машине које пакују храну за понети – каже Дробник.

Нови Сад, 22. мај 2014.