Delegacija Austrijske agencije za razvoj u nadzornoj poseti Stručnoj službi

Delegacija Austrijske agencije za razvoj u nadzornoj poseti Stručnoj službiDelegacija Austrijske agencije za razvoj iz Sektora za finansijsku kontrolu iz Beča danas je posetila Stručnu službu za realizaciju programa privrednog razvoja AP Vojvodine, a cilj posete bio je provera sistema za računovodstvo i knjigovodstvo u projektima koji su finansirani Grantom za projekte opština i drugih učesnika u razvoju Podunavlja.

Među ovim projektima je i projekat koji trenutno realizuje Stručna služba – “Inovativni sistem za unapređenje znanja i veština – Znanje svima”, a zaposleni u Stručnoj službi pripremili su računovodstvenu dokumentaciju i prezentovali je delegaciji Austrijske agencije za razvoj.

Delegacija Austrijske agencije za razvoj u nadzornoj poseti Stručnoj službiProjekat „Znanje svima“ počeo je da se realizuje u septembru 2013. godine, a završava se u martu sledeće godine. Pored Stručne službe, koja je nosilac projekta, u realizaciji kao partneri učestvuju i Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama, Zavod za ravnopravnost polova i udruženja žena „Vrdničanka“ iz Vrdnika, „Kolevka Bačke“ iz Bača i „Slovenka“ iz Gložana.

EU i Austrijska agencija za razvoj donirale su 18,5 miliona evra za sprovođenje Dunavske strategije, od čega 3,5 miliona evra predstavlja bespovratnu pomoć, odnosno Grant za projekte opština i drugih učesnika u razvoju Podunavlja. Po raspisanom javnom pozivu, na listi 17 odabranih projekata našao se i projekat „Znanje svima“. Implementacija projekta traje 18 meseci, a njegova ukupna vrednost iznosi 310.063,90 evra.

Подели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone