Делегација Аустријске агенције за развој у надзорној посети Стручној служби

Делегација Аустријске агенције за развој у надзорној посети Стручној службиДелегација Аустријске агенције за развој из Сектора за финансијску контролу из Беча данас је посетила Стручну службу за реализацију програма привредног развоја АП Војводине, а циљ посете био је провера система за рачуноводство и књиговодство у пројектима који су финансирани Грантом за пројекте општина и других учесника у развоју Подунавља.

Међу овим пројектима је и пројекат који тренутно реализује Стручна служба – “Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима”, а запослени у Стручној служби припремили су рачуноводствену документацију и презентовали је делегацији Аустријске агенције за развој.

Делегација Аустријске агенције за развој у надзорној посети Стручној службиПројекат „Знање свима“ почео је да се реализује у септембру 2013. године, а завршава се у марту следеће године. Поред Стручне службе, која је носилац пројекта, у реализацији као партнери учествују и Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова, Едукативни центар за обуке у професионалним и радним вештинама, Завод за равноправност полова и удружења жена „Врдничанка“ из Врдника, „Колевка Бачке“ из Бача и „Словенка“ из Гложана.

ЕУ и Аустријска агенција за развој донирале су 18,5 милиона евра за спровођење Дунавске стратегије, од чега 3,5 милиона евра представља бесповратну помоћ, односно Грант за пројекте општина и других учесника у развоју Подунавља. По расписаном јавном позиву, на листи 17 одабраних пројеката нашао се и пројекат „Знање свима“. Имплементација пројекта траје 18 месеци, а његова укупна вредност износи 310.063,90 евра.