Poslodavcima iz Vojvodine predstavljen projekat „Znanje Svima“

Poslodavci i nezaposleni iz Vojvodine uz radni doručak ragovarali o zaposlenju.

izveštaj sa radnog doručkaPoslodavci iz Vojvodine danas su prisustvovali radnom doručku organizovanom u Edukativnom centru za obuke u profesionalnim i radnim vešinama, tokom kog su upoznati sa projektom Inovativni sistem za unapređenje znanja i veština „Znanje svima“.

Događaj je organizovala Stručna služba za realizaciju Programa privrednog razvoja AP Vojvodine u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje.

Poslodavci su razgovarali o programima i sadržajima obuka za nezaposlene iz Vojvodine, koje se sprovode u projektu „Znanje svima“ a koji se realizuju u Edukativnom centru za obuke u profesionalnim i radnim veštinama.

Projekat podrazumeva obuke za kuvare, pekare i poslastičare, obuke za izradu suvenira i rukotvorina, obuke za marketing, menadžment i poslovanje u turizmu, obuke za preduzetništvo i inovacije i obuke iz engleskog i nemačkog jezika.

izveštaj sa radnog doručkaPoslodavci su se upoznali sa nezaposlenima koji pohađaju obuke za kuvare, pekare i poslastičare, degustirali jela koja su oni pripremili, te razgovarali s njima i njihovim predavačima o mogućnostima zaposlenja nakon obuka, kao i o stimulativnim merama za zapošljavanje.

Nosilac projekta „Znanje svima“ je Stručna služba za realizaciju Programa privrednog razvoja AP Vojvodine, a finansijski su ga podržale Evropska unija i Austrijska agencija za razvoj.

Partnerske ustanove i organizacije koje učestvuju u realizaciji projekta su Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama, pokrajinski Zavod za ravnopravnost polova i udruženja žena „Vrdničanka“ iz Vrdnika, „Kolevka Bačke“ iz Bača i „Slovenka“ iz Gložana.

Novi Sad, 18. jul 2014.