Projekat „Znanje svima“ predstavljen na „Sajmu stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini“

Projekat „Znanje svima“ predstavljen na „Sajmu stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini“Projekat „Inovativni sistem za unapređenje znanja i veština – Znanje svima“ predstavljen je danas u Apatinu, u okviru „Sajma stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini“, manifestacije koju organizuju Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova i pokrajinski Zavod za ravnopravnost polova, inače, partneri na projektu „Znanje svima“. U skladu sa nastojanjima da se unapredi kvalitet života žena na selu, da se podigne nivo njihovog obrazovanja i da se poboljša njihov socijalni i ekonomski status, projekat „Znanje svima“ realizuje se u saradnji sa tri udruženja žena – „Vrdničanka“ iz Vrdnika, „Slovenka“ iz Gložana i „Kolevka Bačke“ iz Bača.

Projekat „Znanje svima“ predstavljen na „Sajmu stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini“Na sajmu se predstavilo oko 1.500 učesnica – predstavnica oko 160 udruženja žena iz Vojvodine, koje su svojim autentičnim proizvodima – rukotvorinama, umetninama i gastronomskim specijalitetima prikazale bogatstvo kultura i tradicija multinacionalne Vojvodine. Projekat “Znanje svima” predstavljen je na zajedničkom štandu uz Zavod za ravnopravnost polova, a brojne učesnice i posetiteljke imale su priliku da vide izložbu rukotvorina koje su nastale na obukama u okviru projekta kao i da dobiju informacije o projektu te o sistemu za učenje na daljinu koji će im omogućiti da iz svojih kuća pohađaju obuke koje ih zanimaju. Posetiteljke i posetioci na štandu su ostavljali svoje podatke kako bi se uskoro uključili u testiranje sistema za učenje na daljinu, jednog od glavnih i dugoročnih ciljeva projekta “Znanje svima”.

„Sajmom stvaralaštva seoskih žena“ najavljuje se i predstojeći Međunarodni dan seoskih žena, 15. oktobar, koji je 2007. godine ustanovila Generalna skupština Ujedinjenih nacija kako bi skrenula pažnju na ključnu ulogu koju imaju žene na selu u unapređenju poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i u unapređenju kvaliteta hrane i eliminisanju siromaštva na selu.

Apatin, 11. oktobar 2014.

Подели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone