Пројекат „Знање свима“ представљен на „Сајму стваралаштва сеоских жена у Војводини“

Пројекат „Знање свима“ представљен на „Сајму стваралаштва сеоских жена у ВојводиниПројекат „Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима“ представљен је данас у Апатину, у оквиру „Сајма стваралаштва сеоских жена у Војводини“, манифестације коју организују Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова и покрајински Завод за равноправност полова, иначе, партнери на пројекту „Знање свима“. У складу са настојањима да се унапреди квалитет живота жена на селу, да се подигне ниво њиховог образовања и да се побољша њихов социјални и економски статус, пројекат „Знање свима“ реализује се у сарадњи са три удружења жена – „Врдничанка“ из Врдника, „Словенка“ из Гложана и „Колевка Бачке“ из Бача.

p style=”text-align: justify;”>Пројекат „Знање свима“ представљен на „Сајму стваралаштва сеоских жена у ВојводиниНа сајму се представило око 1.500 учесница – представница око 160 удружења жена из Војводине, које су својим аутентичним производима – рукотворинама, уметнинама и гастрономским специјалитетима приказале богатство култура и традиција мултинационалне Војводине. Пројекат “Знање свима” представљен је на заједничком штанду уз Завод за равноправност полова, а бројне учеснице и посетитељке имале су прилику да виде изложбу рукотворина које су настале на обукама у оквиру пројекта као и да добију информације о пројекту те о систему за учење на даљину који ће им омогућити да из својих кућа похађају обуке које их занимају. Посетитељке и посетиоци на штанду су остављали своје податке како би се ускоро укључили у тестирање система за учење на даљину, једног од главних и дугорочних циљева пројекта “Знање свима”.

„Сајмом стваралаштва сеоских жена“ најављује се и предстојећи Међународни дан сеоских жена, 15. октобар, који је 2007. године установила Генерална скупштина Уједињених нација како би скренула пажњу на кључну улогу коју имају жене на селу у унапређењу пољопривреде и руралног развоја, као и у унапређењу квалитета хране и елиминисању сиромаштва на селу.

Апатин, 11. октобар 2014.