Bačani i Bačanke upoznati sa obukama i sistemom za učenje na daljinu u projektu „Znanje svima”

Bačani i Bačanke upoznati sa obukama i sistemom za učenje na daljinu u projektu „Znanje svima”Projekat „Znanje svima” danas je predstavljen u Udruženju žena „Kolevka Bačke” u Baču, a prisutnima se obratila direktorka nosioca projekta – Službe za realizaciju programa razvoja AP Vojvodine, Dijana Benka – Rosić, koja je pojasnila detalje projekta, obuke, način njihovog sprovođenja i mnoge druge elemente koji su interesovali prisutne.

Pitanja su se ticala obaveza nezaposlenih koji se prijave na obuke, starosne granice za pohađanje obuka, mogućnosti da se pohađa više obuka, a naročita pažnja posvećena je sistemu za učenje na Bačani i Bačanke upoznati sa obukama i sistemom za učenje na daljinu u projektu „Znanje svima”daljinu, koji je jedan od glavnih ciljeva projekta „Znanje svima”

Prisutni su se u velikom broju, na licu mesta, prijavili za obuke preko sistema za učenje na daljinu koji je postavljen na internet stranicu projekta www.znanjesvima.rs. Naime, obuke koje su se u proteklih godinu dana sprovodile u Edukativnom centru za obuke u profesionalnim i radnim veštinama, snimane su, a kompletan materijal postavljen je na internet stranicu projekta, na kojoj, prateći jednostavno uputstvo za registraciju, nezaposleni mogu da se prijave i koriste Bačani i Bačanke upoznati sa obukama i sistemom za učenje na daljinu u projektu „Znanje svima”sistem za učenje na daljinu.

Učenje na daljinu je savremena metoda koja omogućava učenje svim ljudima, bez obzira na godine i mesto na kom se nalaze, jer se ono može ostvariti s bilo kog mesta u bilo koje vreme, potrebno je samo imati internet konekciju. Idealna je metoda za osobe koje žele da uče, a nisu u mogućnosti da fizički prisustvuju nastavi, kao i za one koji žele slobodu u izboru termina za učenje. Pored ovoga, pogodna je i jer ne uključuje troškove putovanja i smeštaja.

Bačani i Bačanke upoznati sa obukama i sistemom za učenje na daljinu u projektu „Znanje svima”Cilj projekta „Znanje svima“ je stvaranje mogućnosti za nova zapošljavanja u AP Vojvodini, posebno u oblastima turizma, obrade hrane i rukotvorina, a u skladu s tim, nezaposleni se mogu prijaviti na obuke za kuvare, pekare i poslastičare, za izradu rukotvorina i suvenira, za marketing, menadžment i poslovanje u turizmu, za preduzetništvo i inovacije, kao i na obuke za engleski i nemački jezik.

Nakon odslušanih predavanja na internetu, nezaposleni će moći da polažu test u Edukativnom centru i nakon toga steknu sertifikat o prekvalifikaciji.

Bač, 19. februar 2015.

Подели:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone