U Vrdniku predstavljene obuke i sistem za učenje na daljinu u projektu „Znanje svima”

U Vrdniku predstavljene obuke i sistem za učenje na daljinu u projektu „Znanje svima”Jedan od ključnih ciljeva projekta „Znanje svima” – sistem za učenje na daljinu, predstavljen je danas u Udruženju žena „Vrdničanka“ u Vrdniku. Direktorka nosioca projekta – Službe za realizaciju programa razvoja AP Vojvodine, Dijana Benka-Rosić, predstavila je projekat „Inovativni sistem za unapređenje znanja i veština – Znanje svima”, te sa prisutnima razgovarala o vrstama obukama, načinima i uslovima prijavljivanja, i ostalim detaljima koji su zanimali Vrdničane i Vrdničanke.

„Vrdničanka” je, uz udruženja žena „Kolevka Bačke” iz Bača i „Slovenka” iz Gložana, partner u projektu „Znanje svima” a učešće u projeku predstavlja podsticaj ekonomskom osnaživanju te poboljšanju položaja i kvaliteta svakodnevnog života žena u ruralnim sredinama.

Direktorka pokrajinskog Zavoda za ravnopravnost polova Vesna Šijački objašnjava da se kroz ovakve projekte podržava spremnost i otvorenost žena iz Vojvodine, različitog nivoa obrazovanja i znanja, da stiču nova znanja i veštine. Ona dodaje da je ovo jedan od projekata koji pokazuje da žene kao i muškarci žele da učestvuju u javnom životu, da budu aktivne na tržištu rada, da zarađuju i da svoj život učine kvalitetnijim, što se široko odražava i na njihovu porodicu i zajednicu.

Obuke u projektu obuhvataju veštine i znanja u oblastima koje su prepoznate kao deficitarne u turizmu – rukotvorine i izrada suvenira, obrada hrane i pripremanje specijaliteta vojvođanske kuhinje, marketing, menadžment i poslovanje u turizmu, strani jezici i preduzetništvo i inovacije, a sada će sve te obuke moći da se prate preko sistema za učenje na daljinu koji je postavljen na internet stranici www.znanjesvima.rs.

Ovaj sistem omogućava korisnicima da besplatno, iz svojih kuća, u vreme koje im odgovara, preko interneta prate predavanja iz oblasti koju su izabrali. Na kraju obuke biće u prilici da polažu test u Edukativnom centru za obuke u profesionalnim i radnim veštinama, te steknu sertifikat o završenoj obuci. Pravo na prijavu za obuke na daljinu imaju sva nezaposlena lica, sa teritorije Vojvodine, koja su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Vrdnik, 20. februar 2015.