Бачани и Бачанке упознати са обукама и системом за учење на даљину у пројекту „Знање свима”

Бачани и Бачанке упознати са обукама и системом за учење на даљину у пројекту „Знање свима”Пројекат „Знање свима” данас је представљен у Удружењу жена „Колевка Бачке” у Бачу, а присутнима се обратила директорка носиоца пројекта – Службе за реализацију програма развоја АП Војводине, Дијана Бенка – Росић, која је појаснила детаље пројекта, обуке, начин њиховог спровођења и многе друге елементе који су интересовали присутне.

Питања су се тицала обавеза незапослених који се пријаве на обуке, старосне границе за похађање обука, могућности да се похађа више обука, а нарочита пажња посвећена је Бачани и Бачанке упознати са обукама и системом за учење на даљину у пројекту „Знање свима”систему за учење на даљину, који је један од главних циљева пројекта „Знање свима”.

Присутни су се у великом броју, на лицу места, пријавили за обуке преко система за учење на даљину који је постављен на интернет страницу пројекта www.znanjesvima.rs. Наиме, обуке које су се у протеклих годину дана спроводиле у Едукативном центру за обуке у професионалним и радним вештинама, снимане су, а комплетан материјал постављен је на интернет страницу пројекта, на којој, пратећи једноставно упутство за регистрацију, Бачани и Бачанке упознати са обукама и системом за учење на даљину у пројекту „Знање свима”незапослени могу да се пријаве и користе систем за учење на даљину.

Учење на даљину је савремена метода која омогућава учење свим људима, без обзира на године и место на ком се налазе, јер се оно може остварити с било ког места у било које време, потребно је само имати интернет конекцију.  Идеална је метода за особе које желе да уче, а нису у могућности да физички присуствују настави, као и за оне који желе слободу у избору термина за учење. Поред овога, погодна је и јер не укључује трошкове путовања и смештаја.

Бачани и Бачанке упознати са обукама и системом за учење на даљину у пројекту „Знање свима”Циљ пројекта „Знање свима“ је стварање могућности за нова запошљавања у АП Војводини, посебно у областима туризма, обраде хране и рукотворина, а у складу с тим, незапослени се могу пријавити на обуке за куваре, пекаре и посластичаре, за израду рукотворина и сувенира, за маркетинг, менаџмент и пословање у туризму, за предузетништво и иновације, као и на обуке за енглески и немачки језик.

Након одслушаних предавања на интернету, незапослени ће моћи да полажу тест у Едукативном центру и након тога стекну сертификат о преквалификацији.

Бач, 19. фебруар 2015.