Послодавцима из Војводине представљен пројекат „Знање Свима“

Послодавци и незапослени из Војводине уз радни доручак раговарали о запослењу.

извештај са радног доручкаПослодавци из Војводине данас су присуствовали радном доручку организованом у Едукативном центру за обуке у професионалним и радним вешинама, током ког су упознати са пројектом Иновативни систем за унапређење знања и вештина „Знање свима“.

Догађај је организовала Стручна служба за реализацију Програма привредног развоја АП Војводине у сарадњи са Националном службом за запошљавање.

Послодавци су разговарали о програмима и садржајима обука за незапослене из Војводине, које се спроводе у пројекту „Знање свима“ а који се реализују у Едукативном центру за обуке у професионалним и радним вештинама.

Пројекат подразумева обуке за куваре, пекаре и посластичаре, обуке за израду сувенира и рукотворина, обуке за маркетинг, менаџмент и пословање у туризму, обуке за предузетништво и иновације и обуке из енглеског и немачког језика.

извештај са радног доручкаПослодавци су се упознали са незапосленима који похађају обуке за куваре, пекаре и посластичаре, дегустирали јела која су они припремили, те разговарали с њима и њиховим предавачима о могућностима запослења након обука, као и о стимулативним мерама за запошљавање.

Носилац пројекта „Знање свима“ је Стручна служба за реализацију Програма привредног развоја АП Војводине, а финансијски су га подржале Европска унија и Аустријска агенција за развој.

Партнерске установе и организације које учествују у реализацији пројекта су Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова, Едукативни центар за обуке у професионалним и радним вештинама, покрајински Завод за равноправност полова и удружења жена „Врдничанка“ из Врдника, „Колевка Бачке“ из Бача и „Словенка“ из Гложана.

Нови Сад, 18. јул 2014.