Delegacija Austrijske agencije za razvoj posetila Stručnu službu

Делегација Аустријске агенције за развој посетила Стручну службуStručnu službu za realizaciju programa privrednog razvoja AP Vojvodine posetili su predstavnici Austrijske agencije za razvoj iz Beča, David Muckenhuber i Norbert Bieder, i predstavnici Biroa za implementaciju EU projekata pri Austrijskoj ambasadi u Beogradu, Milan Polak i Biljana Jončić. Poseta je organizovana u okviru projekta “Inovativni sistem za unapređenje znanja i veština – Znanje svima”, čiji nosilac je Stručna služba, a koji finansira Austrijska agencija za razvoj uz pomoć fondova Evropske unije.

Delegacija Austrijske agencije za razvoj posetila Stručnu službuZaposleni u Stručnoj službi, na čelu sa direktorkom Dijanom Benkom-Rosić, razgovarali su sa gostima o implementaciji projekta “Znanje svima”, koji ulazi su završnu fazu, kao i o ciljevima i rezultatima koji su do sada ostvareni. Predstavljene su obuke koje su u toku, aktivnosti u domenu promovisanja projekta, a posebna pažnja bila je posvećena segmentu projekta koji se tiče direktnih susreta poslodavaca i nezaposlenih koji pohađaju obuke. Razgovaralo se i o subvencijama koje Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova obezbeđuje za novootvorene firme, a tema je bila i saradnja sa partnerskim institucijama.

Делегација Аустријске агенције за развој посетила Стручну службуNakon predstavljanja projekta u Stručnoj službi, gosti su posetili i Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama, partnersku ustanovu na projektu gde su se upoznali sa radom ove ustanove, obišli polaznike obuka za kuvare, pekare i poslastičare i polaznike obuka za izradu suvenira i rukotvorina. Poseta je završena degustacijom jela koja su pripremili polaznici.

U realizaciji projekta “Znanje svima”, pored Stručne službe, učestvuju i Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama, Zavod za ravnopravnost polova i udruženja žena „Vrdničanka“ iz Vrdnika, „Kolevka Bačke“ iz Bača i „Slovenka“ iz Gložana. Vrednost pojekta je 310.063,90 evra.

Novi Sad, 4. novembar 2014.