Делегација Аустријске агенције за развој посетила Стручну службу

Делегација Аустријске агенције за развој посетила Стручну службуСтручну службу за реализацију програма привредног развоја АП Војводине посетили су представници Аустријске агенције за развој из Беча, Давид Муцкенхубер и Норберт Биедер, и представници Бироа за имплементацију ЕУ пројеката при Аустријској амбасади у Београду, Милан Полак и Биљана Јончић. Посета је организована у оквиру пројекта “Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима”, чији носилац је Стручна служба, а који финансира Аустријска агенција за развој уз помоћ фондова Европске уније.

Делегација Аустријске агенције за развој посетила Стручну службуЗапослени у Стручној служби, на челу са директорком Дијаном Бенком-Росић, разговарали су са гостима о имплементацији пројекта “Знање свима”, који улази су завршну фазу, као и о циљевима и резултатима који су до сада остварени. Представљене су обуке које су у току, активности у домену промовисања пројекта, а посебна пажња била је посвећена сегменту пројекта који се тиче директних сусрета послодаваца и незапослених који похађају обуке. Разговарало се и о субвенцијама које Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова обезбеђује за новоотворене фирме, а тема је била и сарадња са партнерским институцијама.

Делегација Аустријске агенције за развој посетила Стручну службуНакон представљања пројекта у Стручној служби, гости су посетили и Едукативни центар за обуке у професионалним и радним вештинама, партнерску установу на пројекту где су се упознали са радом ове установе, обишли полазнике обука за куваре, пекаре и посластичаре и полазнике обука за израду сувенира и рукотворина. Посета је завршена дегустацијом јела која су припремили полазници.

У реализацији пројекта “Знање свима”, поред Стручне службе, учествују и Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова, Едукативни центар за обуке у професионалним и радним вештинама, Завод за равноправност полова и удружења жена „Врдничанка“ из Врдника, „Колевка Бачке“ из Бача и „Словенка“ из Гложана. Вредност појекта је 310.063,90 евра.

Нови Сад, 4. новембар 2014.