У Врднику представљене обуке и систем за учење на даљину у пројекту „Знање свима”

У Врднику представљене обуке и систем за учење на даљину у пројекту „Знање свима”Један од кључних циљева пројекта “Знање свима” – систем за учење на даљину, представљен је данас у Удружењу жена “Врдничанка” у Врднику. Директорка носиоца пројекта – Службе за реализацију програма развоја АП Војводине, Дијана Бенка-Росић, представила је пројекат “Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима”, те са присутнима разговарала о врстама обукама, начинима и условима пријављивања, и осталим детаљима који су занимали Врдничане и Врдничанке.

“Врдничанка” је, уз удружења жена “Колевка Бачке” из Бача и “Словенка” из Гложана, партнер у пројекту “Знање свима” а учешће у пројеку представља подстицај економском оснаживању те побољшању положаја и квалитета свакодневног живота жена у руралним срединама.
Директорка покрајинског Завода за равноправност полова Весна Шијачки објашњава да се кроз овакве пројекте подржава спремност и отвореност жена из Војводине, различитог нивоа образовања и знања, да стичу нова знања и вештине. Она додаје да је ово један од пројеката који показује да жене као и мушкарци желе да учествују у јавном животу, да буду активне на тржишту рада, да зарађују и да свој живот учине квалитетнијим, што се широко одражава и на њихову породицу и заједницу.

Обуке у пројекту обухватају вештине и знања у областима које су препознате као дефицитарне у туризму – рукотворине и израда сувенира, обрада хране и припремање специјалитета војвођанске кухиње, маркетинг, менаџмент и пословање у туризму, страни језици и предузетништво и иновације, а сада ће све те обуке моћи да се прате преко система за учење на даљину који је постављен на интернет страници www.znanjesvima.rs.

Овај систем омогућава корисницима да бесплатно, из својих кућа, у време које им одговара, преко интернета прате предавања из области коју су изабрали. На крају обуке биће у прилици да полажу тест у Едукативном центру за обуке у професионалним и радним вештинама, те стекну сертификат о завршеној обуци. Право на пријаву за обуке на даљину имају сва незапослена лица, са територије Војводине, која су на евиденцији Националне службе за запошљавање.

Врдник, 20. фебруар 2015.