U Žitištu predstavljene besplatne obuke za nezaposlena lica

У Житишту представљене бесплатне обуке за незапослена лицаPrezentacija obuka namenjenih nezaposlenim licima pod nazivom „Besplatnom obukom do posla“ održana je 11.03.2016. godine u Žitištu.

Budislav Medurić, direktor Edukativnog centra i Dijana Benka Rosić, direktorka Službe za realizaciju programa razvoja AP Vojvodine, su pred 45 nezaposlenih lica predstavili  Edukativni centar kroz dosadašnje rezultate rada, vrste i trajanje obuka koje se sprovode  kao i način prijavljivanja. Posebno je naglašeno da polaznici uz besplatnu obuku, dobijaju i basplatan lekarski ili sanitarni pregled, zaštitnu opremu, У Житишту представљене бесплатне обуке за незапослена лицаpriručnike i lično osiguranje. Takođe su prezentovana iskustva polaznika obuka koji su otvorili sopstvene preduzetničke radnje nakon završene obuke.

Prisutna nezaposlena lica su iskazala veliko interesovanje za obuke: zanimalo ih je da li se mogu prijaviti na dve obuke, a veliki broj njih je popunio prijavne obrasce, kako bi u narednim danima započeli obuku. Najveće interesovanje je bilo za obuke iz oblasti pčelarstva, za zavarivače i gerontonegovateljice.

11.03.2016.