У Житишту представљене бесплатне обуке за незапослена лица

У Житишту представљене бесплатне обуке за незапослена лицаПрезентација обука намењених незапосленим лицима под називом „Бесплатном обуком до посла“ одржана је 11.03.2016. године у Житишту.

Будислав Медурић, директор Едукативног центра и Дијана Бенка Росић, директорка Службе за реализацију програма развоја АП Војводине, су пред 45 незапослених лица представили Едукативни центар кроз досадашње резултате рада, врсте и трајање обука које се спроводе као и начин пријављивања. Посебно је наглашено да полазници уз У Житишту представљене бесплатне обуке за незапослена лицабесплатну обуку, добијају и басплатан лекарски или санитарни преглед, заштитну опрему, приручнике и лично осигурање. Такође су презентована искуства полазника обука који су отворили сопствене предузетничке радње након завршене обуке.

Присутна незапослена лица су исказала велико интересовање за обуке: занимало их је да ли се могу пријавити на две обуке, а велики број њих је попунио пријавне обрасце, како би у наредним данима започели обуку. Највеће интересовање је било за обуке из области пчеларства, за завариваче и геронтонеговатељице.

11.03.2016.