Почело снимање обука у пројекту „Знање свима“

Снимање обука у пројекту „Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима“ почело је протекле недеље, а целокупан материјал биће постављен на платформу за учење на даљину. Систем за учење на даљину један је од очекиваних и кључних циљева пројекта „Знање свима“, а требало би да буде активиран ове јесени.

У текућем, првом, делу пројекта, предвиђено је да 290 незапослених особа похађа обуке у Едукативном центру, које ће бити снимане, а након тога ће аудио-визуелни материјал и приручници за обуке бити постављени на платформу за учење на даљину. У другом делу пројекта, обуке ће преко платформе похађати још 300 незапослених, као и запослени и представници из 30 предузећа и организација које се баве туризмом.

Након завршетка пројекта, систем за учење на даљину остаће доступан на интернет страници „Знање свима“ како би надаље незапослени могли бесплатно да га користе и тиме повећају шансе за запослење. Такође, приручници ће бити преведени, а аудио-визуелни материјал биће титлован на шест језика националних мањина у Војводини.

Уз помоћ овог система, незапослени ће бити у прилици да стекну знања и вештине бесплатно, из својих кућа, у време које им одговара. Након пријаве на интернет страници пројекта „Знање свима“ моћи ће да прате предавања из области коју су изабрали, односно да приступе свеобухватним материјалима, приручницима и видео записима са теоријских и практичних делова обука. На крају обуке, биће им омогућено да полажу тест у Едукативном центру за обуке у професионалним и радним вештинама, те стекну сертификат о завршеној обуци.

Нови Сад, 16 април 2014.