Потписани уговори са Градском управом за привреду Града Новог Сада и Службом за реализацију програма развоја АП Војводине

Данас, 10. 4. 2024. године, са почетком у 10 часова, у просторијама Едукативног центра, потписани су уговори између Града Новог Сада – Градске управе за привреду, Службе за реализацију програма развоја АП Војводине и Едукативног центра за обуке у професионалним и радним вештинама.

Потписивању уговора су присуствовали представници Градске управе за привреду које је предводио в.д. начелника Саша Билиновић, представници Службе за реализацију програма развоја АП Војводине на челу са в.д. директора Дејаном Авдаловићем, као и представницима Едукативног центра на челу са в. д. директора Александром Н. Ашоњом. Након краћег састанка, потписани су уговори о међусобној сарадњи који за циљ имају обучавање незапослених лица како би брже и лакше дошли до посла.

Потписани уговори односе се на реализацију следећих обука: Обука за личног пратиоца детета (намењена личним пратиоцима који се обезбеђују деци и ученицима са сметњама у развоју), Пасош компетенција (обука чији циљ је оснаживање и едукација особа које су жртве трговине људима и жртве насиља у породици), као и обуке којима се обезбеђује усклађивање понуде и потражње на тржишту рада, као што су: Обука за књиговође, Основи ЦАД моделовања, Обука за оператера на ЦНЦ машинама. Поред наведених обука, посебно је важно истаћи следеће акредитоване обуке (обуке које имају статус ЈПОА), а чија реализација је, такође, обезбеђена потписаним уговорима: Обука за руковаоца багером и утоваривачем и Обука за руковаоца виљушкаром.

Одлуком буџета Града Новог Сада за 2024. годину, обезбеђена су средства за обуке која су Акционим планом запошљавања за текућу годину намењена спровођењу мера активне политике запошљавања. Средства у укупном износу од 3.150.000,00 динара намењена су за обуке незапослених лица са евиденције Националне службе за запошљавање са територије Града Новог Сада.