Састанак партнера у пројекту „Знање свима“ посвећен активностима завршне фазе пројекта

Представници Стручне службе за реализацију програма привредног развоја АП Војводине, Покрајинске службе за запошљавање и Националне службе за запошљавање данас су одржали састанак у вези са плановима и активностима у завршној фази пројекта “Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима”.

Разговарало се о усклађивању процедура и координацији између носиоца пројекта – Стручне службе и партнерских установа и организација – Националне службе за запошљавање и Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова, а у вези са даљом имплементацијом пројекта.

Тема састанка била је и како решити проблеме који су се јавили у вези са подношењем захтева за доделу субвенција за самозапошљавање и запошљавање, са којима су се суочили полазници обука који су одлучили да покрену сопстевни бизнис. Разговарало се и о активностима предстојеће, завршне фазе пројекта, која подразумева успостављање и промоцију система за учење на даљину, као и одабир незапослених који ће похађати обуке путем овог система. Такође, било је речи и о начину за приступање платформи за учење на даљину, која ће бити постављена на интернет страници пројекта znanjesvima.rs.

Нови Сад, 23. октобар 2014.