Представници Аустријске агенције за развој посетили Службу за реализацију програма развоја АП Војводине у четвртој мониторинг мисији

Делегација Аустријске агенције за развој посетила је данас Службу за реализацију програма развоја АП Војводине. Мониторинг посета део је континуираног рада Аустријске агенције за развој на пружању подршке и помоћи при имплементацији пројеката који су финансирани Грант шемом ИПА програма Европске уније „Социјално-економски развој Дунавске регије у Србији. „Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима“ један је од ових пројеката, а носилац пројекта је Служба за реализацију програма развоја АП Војводине.

Представници Аустријске агенције за развој, на челу са менаџером компоненте Грант шеме Миланом Полаком, осврнули су се на предложене активности и препоруке које су уследиле након претходне мониторинг посете. Са директорком Службе за реализацију програма развоја АП Војводине, Дијаном Бенком – Росић и њеним сарадницама разговарали су и о усклађености планираних активности, резултата и циљева са онима који су до сада реализовани, те о буџету, уговорима и осталој пројектној документацији.

Пројекат „Знање свима“ почео је да се реализује у септембру 2013. године, а његова укупна вредност је 310.063,90 евра. Поред Службе за реализацију програма развоја АП Војводине, у реализацији, као партнери, учествују и Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова, Едукативни центар за обуке у професионалним и радним вештинама, Завод за равноправност полова и удружења жена „Врдничанка“ из Врдника, „Колевка Бачке“ из Бача и „Словенка“ из Гложана.

Нови Сад, 4. фебруар 2015.