Заједнички задатак очувања привредног амбијента

zajednicki-zadatak-ocuvanje-privrednog-ambijentaСУБОТИЦА И СЕНТА – Потпредседник Покрајинске владе и председник Савета за координацију и праћење активности у области економског развоја на територији АП Војводине Бранко Ћурчић посетио је данас Суботицу и Сенту, где се разговарало о активностима које треба да допринесу одрживости инвестиционог нивоа у Покрајини и креирању привредног амбијента. за отварање нових радних места.

Потпредседник Ћурчић је у разговору са председником Општине Сента Рудолфом Цегледијем и чланом Градског већа задуженим за привреду у Суботици Срђаном Самарџићем истакао да је циљ посета војвођанским градовима и општинама да се размене информације о актуелној ситуацији у привреди и економским кретањима.

Задатак Покрајинске Владе и локалних самоуправа у ери пандемије није само очување здравља становништва, већ и очување привредног амбијента који треба да буде повољан за отварање нових радних места. Ово је закључак након данашњег посете председника Покрајинске Владе Бранка Ћурчића Граду Суботица.

Индустријске зоне, бизнис инкубатори, социјално и женско предузетништво, биле су главне теме састанка између члана Градског већа задуженог за привреду у Суботици Срђана Самарџића и потпредседника Покрајинске Владе Бранка Ћурчића, који је и на челу Савета за координацију и праћење економских активности на подручју покрајине.

„Добили смо исцрпне информације, те информације ћемо искористити да буду део планског документа који ми правимо, који ће се користити као део једног мастер плана на целој територији Аутономне покрајине Војводине“, рекао је Ћурчић.

Потпредседник Ћурчић је обишао и бизнис инкубаторе у Суботици и Сенти, који већ деценију и пружа подршку развоју малих и средњих предузећа и предузетништва, обезбеђивањем техничких, пословних и образовних услуга.

Пословни инкубатор у Сенти данас има три станара који се баве производњом односно услугама – шивењем одеће, производњом предмета од дрвета и књиговодством. У суботичком бизнису инкубатору послује девет предузећа, која запошљавају 50 радника. Ова предузећа се баве производњом намештаја, информатичком обуком, туризмом.