Додела сертификата полазницима обука у пројекту „Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима“

Додела сертификата полазницима обука у пројекту „Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима“ одржаће се у уторак, 9. септембра, у 12 часова у Едукативном центру за обуке у професионалним и радним вештинама, у улици Индустријска 3, Нови Сад.

Пре доделе сертификата, присутнима ће се обратити министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова, Мирослав Васин, менаџер пројекта, представник Аустријске агенције за развој, Бироа за имплементацију ЕУ пројеката при Аустријској амбасади у Београду, Клаус Капер, директорка Стручне службе за реализацију Програма привредног развоја АП Војводине, Дијана Бенка-Росић и директор Едукативног центра Будислав Медурић.

У 12.30 часова биће додељени сертификати полазницима обука за куваре, пекаре и посластичаре и полазницима обука за израду сувенира и рукотворина. За 13 часова заказан је разговор полазника обука са послодавцима из Војводине о шансама за запошљавање, а након тога, у 13.30 часова уследиће коктел и дегустација јела које су припремили полазници обука за куваре, пекаре и посластичаре.

Носилац пројекта „Знање свима“ је Стручна служба за реализацију програма привредног развоја АП Војводине уз партнерске институције – Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова, Едукативни центар за обуке у професионалним и радним вештинама, Завод за равноправност полова и удружења жена „Врдничанка“ из Врдника, „Колевка Бачке“ из Бача и „Словенка“ из Гложана.

Пројекат „Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима“ финансијски су подржале Европска унија и Аустријска агенција за развој.