Делегација Аустријске агенције за развој у другој мониторинг посети Стручној служби

Делегација Аустријске агенције за развој посетила је Стручну службу за реализацију програма привредног развоја АП Војводине, како би са представницима Стручне службе разговарали о току пројекта „Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима“, чији је Стручна служба носилац.

На овај начин, Аустријска агенција за развој континуирано пружа подршку активностима и пројектима које финансира у оквиру програма Европске уније „Социјално-економски развој дунавске регије у Србији“.

Делегација је заједно са представницима Стручне службе разматрала усклађеност до сада реализованих активности са задатим планом, резултатима и циљевима појекта те давала препоруке за успешну имплементацију пројекта. Разговарало се о буџету, документацији, уговорима и осталим актима који су важни за пројекат.

Пројекат „Знање свима“ почео је да се реализује у септембру 2013. године, а завршава се у марту следеће године. Његова укупна вредност је 310.063,90 евра. Поред Стручне службе, у реализацији, као партнери, учествују и Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова, Едукативни центар за обуке у професионалним и радним вештинама, Завод за равноправност полова и удружења жена „Врдничанка“ из Врдника, „Колевка Бачке“ из Бача и „Словенка“ из Гложана.

Нови Сад, 8. октобар 2014.