Привредна комора МСПП помаже у повезивању послодаваца и полазника обука у пројекту „Знање свима“

Привредна комора МСПП помаже у повезивању послодаваца и полазника обука у пројекту „Знање свима“Представници Стручне службе за реализацију програма привредног развоја АП Војводине и представници Привредне коморе малих и средњих предузећа и предузетника данас су одржали састанак у Едукативном центру за обуке у професионалним и радним вештинама, како би разговарали о могућностима сарадње у пројекту „Знање свима“, чији носилац је Стручна служба. Састанку су, између осталих, присуствовали дректорка Стручне службе Дијана Бенка-Росић, директор Едукативног центра Будислав Медурић, директор Покрајинске службе за запошљавање Небојша Кукић и председница Привредне коморе МСПП Тања Тодосијевић.

На састанку је речено да би кључни аспект сарадње подразумевао укључивање правних лица – чланова Коморе, у сусрете послодаваца из Војводине и полазника обука, који су већ неколико пута организовани како би у директној комуникацији послодавци и полазници разговарали о шансама за запошљавање. Састанак је организован на иницијативу чланице Управног одбора Коморе, Љубице Станков, која је учествовала у овим сусретима као послодавка – предузетница.

Она је истакла да је основни циљ Коморе да окупи и повеже привреднике из Србије и заступа њихов глас на путу ка неопходним променама у привредном амбијенту Србије. У том контексту, договорено је да се ослушкују коментари предузетника – послодаваца, те да се, уколико има потребе, измене и допуне програми обука, како би свршени полазници били што спремнији да одговоре на радне задатке који би били постављени пред њих у будућим пословима. Како би се све ове активности ставиле у формално-правни оквир, договорено је да Едукативни центар и Привредна комора малих и средњих предузећа и предузетника закључе Споразум о пословној сарадњи.

Нови Сад, 13. октобар 2014.