НАЈАВА! Додела сертификата, изложба и дегустација производа насталих у пројекту „Знање свима“

У среду 17. децембра у 13.00 часова биће додељени сертификати незапосленима који су похађали обуке за куваре, пекаре и посластичаре и полазницима обука за израду сувенира и рукотворина у оквиру пројекта „Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима“. Доделу ће пратити изложба рукотворина и сувенира које су израдили полазници обука као и дегустација производа које су направили полазници обука за куваре, пекаре и посластичаре.

Додела сертификата одржаће се у Едукативном центру за обуке у професионалним и радним вештинама, улица Индустријска 3, Нови Сад.

Присутнима ће се у 13.00 часова обратити Мирослав Васин, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова; Милан Полак, менаџер Грант шеме пројекта “Социјално-економски развој Дунавске регије у Србији”, представник Аустријске агенције за развој, Бироа за имплементацију ЕУ пројеката при Аустријској амбасади у Београду; Дијана Бенка-Росић, директорка Стручне службе за реализацију програма привредног развоја АП Војводине; Весна Шијачки, директорка покрајинског Завода за равноправност полова и Будислав Медурић, директор Едукативног центра за обуке у професионалним и радним вештинама. У 13.30 часова биће додељени сертификати, а за 14.00 часова заказан је разговор полазника обука са послодавцима из Војводине о шансама за запошљавање. Изложба сувенира и рукотворина биће отворена у 14.30 часова након чега ће уследити коктел и дегустација производа које су припремили полазници обука за куваре, пекаре и посластичаре.

Носилац пројекта „Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима“ је Стручна служба за реализацију програма привредног развоја АП Војводине уз партнерске институције – Покрајински секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова, Едукативни центар за обуке у професионалним и радним вештинама, Завод за равноправност полова и удружења жена „Врдничанка“ из Врдника, „Колевка Бачке“ из Бача и „Словенка“ из Гложана.

Пројекат су финансијски подржале Европска унија и Аустријска агенција за развој.