Евалуатори пројеката обухваћених Грант шемом у посети Стручној служби и Едукативном центру

Стручну службу за реализацију програма привредног развоја АП Војводине данас су посетили евалуатори пројеката из куће Particip GMBH, Јасна Љубишић, Иван Светозаревић и Срђан Сталетовић који се баве евалуацијом пројеката обухваћених Грант шемом пројекта “Социјално-економски развој Дунавске регије у Србији”.

Наиме, Европска унија и Аустријска агенција за развој донирале су 18,5 милиона евра за спровођење Дунавске стратегије, од чега 3,5 милиона евра представља бесповратну помоћ, односно Грант за пројекте општина и других учесника у развоју Подунавља. По расписаном јавном позиву, на листи 17 одабраних пројеката нашао се и пројекат „Знање свима“ чија укупна вредност износи 310.063,90 евра.

Директорка Стручне службе Дијана Бенка-Росић разговарала је с евалуаторима, који су након тога били у прилици да разговарају и са једном од полазница обука за предузетништво и иновације која је добила подстицајна средства од Покрајинског секретаријата за привреду, запошљавање и равноправност полова и отворила своју радњу. Организована је и посета Едукативном центру за обуке у професионалним и радним вештинама у ком се спроводе обуке у пројекту “Знање свима”, где су евалуатори разговарали са директором ове установе Будиславом Медурићем и са полазницима обука за пекаре.
Евалуациони тим претходно се састао са представницима Аустријске агенције за развој, са Делегацијом Европске уније у Београду и са представницима Канцеларије за европске интеграције а у току су и посете институцијама које су укључене у примену Дунавске стратегије у Србији.

Нови Сад, 5. децембар 2014.