Усвојени програми обука у пројекту „Знање свима“

Усвојени програми обука у пројекту „Знање свима“Управни одбор пројекта „Иновативни систем за унапређење знања и вештина – Знање свима“ одржао је другу седницу, у четвртак 6. марта, којој су присуствовали директорка Стручне службе за реализацију Програма привредног развоја АП Војводине Дијана Бенка-Росић и представници партнера на пројекту: директор Едукативног центра за обуке у професионалним и радним вештинама Будислав Медурић, директорка покрајинског Завода за равноправност полова Весна Шијачки, помоћница покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирјана Мунџић-Крнчевић, председница Удружења жена „Словенка“ из Гложана Вјера Мишковицова и представница Удружења жена „Колевка Бачке“ из Бача Мерима Кесеровић.

Председница Управног одбора Дијана Бенка-Росић упознала је присутне с детаљима свих активности које су до сада реализоване у оквиру пројекта „Знање свима“. Поред овога, чланови Управног одбора одобрили су предложене програме обука и приручнике за обуке за куваре, пекаре Усвојени програми обука у пројекту „Знање свима“и посластичаре, предузетништво и иновације, менаџмент, маркетинг и пословање у туризму, које је припремио Отворени универзитет из Суботице. Такође, једногласно су одобрени програм и приручници за обуке у области израде рукотворина и сувенира, које је припремила Пољопривредна школа из Футога.

На седници је најављено да ће обуке за куваре, посластичаре и пекаре почети 17. марта и трајаће 320 сати током три месеца, а сви кандидати имаће могућност да се у поподневним часовима укључе у још једну обуку – енглески и немачки језик, односно менаџмент и предузетништво. Полазници ће имати могућност да се укључе у друге обуке како би били активни цео дан и максимално искористили време за учење.
Истог дана, 17. марта, почеће и обуке у области предузетништва и иновација, које ће трајати 30 часова током две недеље, те обуке у области маркетинга, менаџмента и иновација, које ће трајати 50 часова током три недеље.

Усвојени програми обука у пројекту „Знање свима“Теоријски и практични део обука одржаваће су у Едукативном центру за обуке у професионалним и радним вештинама, Индустријска 3, у Новом Саду. За кандидате који нису из Новог Сада обезбеђен је смештај и исхрана, док ће сами покривати трошкове превоза до Едукативног центра. Полазници ће бити упућивани на обуке у сарадњи с Националном службом за запошљавање и бирани по критеријумима ове установе.

Нови Сад, 6. март 2014.