За само четири недеље научили да читају, пишу и говоре на немачком језику

За само три недеље научили да читају, пишу и говоре на немачком језикуПоследња група полазника обука за немачки језик у пројекту „Знање свима“ полагала је завршни тест данас у Регионалном едукативном центар Банат у Зрењанину. Наиме, управо у овој установи  две групе од укупно педесет полазника обука у пројекту „Знање свима” похађале су часове немачког и енглеског језика.

Полазница обуке за немачки језик Весна Рончевић каже да је изузетно задовољна свим елементима обуке –  организацијом наставе, интензитетом предавања и уџбеником.

– Ја сам по занимању школски психолог и с обзиром на то да сам се петнаест година професионално бавила наставом, могу да кажем да је обука била изузетно добро организована. Најзанимљивије је то што је свима нама полазницима био изазов да видимо колико можемо да научимо за само четири недеље курса. Сада, након што је све завршено, ми читамо, пишемо, разумемо прочитано, говоримо са мање или више устезања, јер се нисмо можда још сасвим ослободили, али чак и граматичка правила немачког језика, која уопште нису безазлена, успешно савладавамо – с одушевљењем објашњава Весна.

За само три недеље научили да читају, пишу и говоре на немачком језикуОна додаје да је атмосфера на предавањима била изузетно подстицајна, редовно су се радили домаћи задаци, активност на часу била је максимална, а нарочито је похвалила предавачицу Кристину Палинко јер је, како каже, била јасна и разговетна, подстицала је полазнике да уче и храбрила их.

– Можда је обука била тако успешна јер је курс био интензиван и ми смо били максимално посвећени немачком језику. Ја сам апсолутни почетник, овај језик нисам раније учила, чак сам се и плашила тих дугих немачких речи за које сам мислила да никад нећу моћи да прочитам. Сада се баш осећам поносно и задовољно. Данас сам баш размишљала како сам ја као психолог можда увек навикла да више дајем људима, а у овом случају сам ја баш била та која добија – додаје Весна.

Зрењанин, 27. фебруар 2015.